JIPI

Leuvense brandweer voorkomt grote bosbrand in ... "Verbranden bos"

Op de grens van Kessel-Lo en Holsbeek heeft de brandweer dit weekend een grotere bosbrand kunnen voorkomen. Een man had in de tuin van zijn woning vuurtje gestookt, maar dat was overgeslagen op planten en begroeiing richting het aanpalende bosje met de toepasselijke benaming "de Verbranden bos". 

De brandweer van Leuven was dit weekend extra alert na de zware bosbrand in Brecht. Toen de oproep voor een vegetatiebrand zondag binnen kwam, werd dan ook met man en macht uitgerukt. Zo kon de brandweer de kleine brand snel blussen en bleef de schade beperkt tot zo’n 20 vierkante meter bos en begroeiing. Niemand raakte gewond en ook de schade bleef beperkt. 

De man die het vuurtje had aangestoken werd later door de politie voor verhoor meegenomen. 

Meest gelezen