Vernieuwd belevingspad Wandelen met Wielen geopend

In Pelt is Wandelen met Wielen opgeknapt. Natuur en Bos en gemeente Pelt gingen samen aan de slag om het pad te verfraaien, nieuwe belevingselementen toe te voegen en er een groot parasol-afdak als eye-catcher te plaatsen. Want iedereen moet op een leuke manier het bos kunnen verkennen. 

15 jaar geleden richtte de gemeente Pelt samen met de toenmalige MS-kliniek een rolstoelvriendelijk wandelpad in. Onlangs werd het volledige pad opgefrist door de gemeente in samenwerking met Natuur en Bos. Vandaag werd het heropend. Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) vindt het belangrijk dat ook rolstoelgebruikers de natuur in kunnen trekken en er leuke tijden kunnen beleven. "We hebben daarom een petanquebaan aangepast voor mensen met een handicap, er zijn spelletjes en er is een speciale picknicktafel waar mensen met een rolstoel ook aan tafel kunnen gaan." Want de natuur moet voor iedereen toegankelijk zijn. "Zodat zij ook de natuur in kunnen, want dat is belangrijk voor ons mentaal welzijn." Er is ook een pluktuin en een fototentoonstelling bijgekomen.

(lees verder onder de foto)

Erg toegankelijk

Eric Veyfeycken is zelf rolstoelgebruiker en komt er bijna dagelijks: "Het is erg toegankelijk, we kunnen diep het bos in en het is er in de zomer heerlijk koel." Hij woont zelf in dienstencentrum De Klimroos en is erg blij met de vernieuwingen. "De fototentoonstelling wordt om het half jaar aangepast, ook met foto's van De Klimroos en met natuurfoto's", zegt hij goedkeurend. 

Meest gelezen