30 maanden cel voor wietkweker uit Gent die tegen de lamp liep bij stroomonderbreking

Een Nederlandse wietkweker (32) uit Gent is veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden en een fikse geldboete. De man liep begin dit jaar tegen de lamp toen Fluvius voor zijn deur stond tijdens een stroomonderbreking. Medewerkers belden toen aan bij verschillende woningen om de oorzaak te vinden en merkten de wietgeur op. 

De Nederlander woont in een pand vlak bij de Vlasmarkt in Gent. Toen Fluvius op dinsdag 19 januari een stroomonderbreking in de straat kwam onderzoeken, weigerde de man zijn medewerking te verlenen. De medewerkers gingen van deur tot deur om de oorzaak te vinden, maar waren niet welkom in de woning van de man. Ze merkten de wietgeur op en brachten de politie op de hoogte van het incident. 

De volgende dag kreeg de kweker onverwacht bezoek over de vloer. Politie-inspecteurs troffen in zijn woning een professionele cannabisplantage aan. De man werd aangehouden en verbleef de voorbije maanden achter tralies, in afwachting van zijn proces. 

30 maanden cel en 24.000 euro boete

De Gentse correctionele rechtbank boog zich begin deze maand over de zaak. De advocaat van de Nederlander pleitte dat zijn cliënt geen spilfiguur is, maar dat hij door een bende werd aangezet om de planten in huis te nemen en te verzorgen. Vandaag legde de strafrechter hem een celstraf van 30 maanden en een geldboete van 24.000 euro op. 

kasto80

Meest gelezen