Archieffoto ter illustratie
CHASSENET / BSIP

6000 tijdelijk werklozen krijgen gratis loopbaanbegeleiding in Antwerpen: "Verwachten grote schok op arbeidsmarkt"

Stad Antwerpen wil zoveel mogelijk inwoners aan een job helpen in deze moeilijke coronatijden en maakt daar 900.000 euro voor vrij. Een deel van dat geld gaat naar gratis loopbaanbegeleiding voor tijdelijk werklozen. De bestaande opleidingen voor tijdelijk werklozen en kwetsbare werkzoekenden worden ook uitgebreid.

Sinds de start van de coronacrisis is het aantal werklozen in Antwerpen voor het eerst in jaren opnieuw gestegen. “We weten nog steeds niet hoeveel mensen er uiteindelijk hun job zullen verliezen door deze coronacrisis", zegt schepen voor werk en economie Claude Marinower (Open Vld). "We verwachten nog een grote schok op de arbeidsmarkt, waar we ons nu al op voorbereiden. Met deze maatregelen willen we als stad zowel tijdelijk werklozen als kwetsbare werkzoekenden op een duurzame manier aan het werk helpen. We trekken hier in totaal 900.000 euro voor uit, en verwachten tot 6000 inwoners gratis loopbaanbegeleiding te kunnen aanbieden.”

We willen tijdelijk werklozen en kwetsbare werkzoekenden op een duurzame manier aan werk helpen

Claude Marinower (Open Vld), Antwerps schepen voor werk en economie

Antwerpenaren die minstens één dag tijdelijk werkloos zijn of waren tussen 1 september 2020 en 15 oktober 2021, kunnen gratis loopbaanbegeleiding krijgen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Concreet gaat het om vier uur begeleiding door een erkend loopbaancentrum. Mensen die in de horeca of in de toerisme- of evenementensector werken of werkten, krijgen drie uur extra begeleiding. Alle informatie is terug te vinden op deze website

Daarnaast wil de stad ook mensen omscholen om knelpuntvacatures in bepaalde sectoren in te vullen. Dan gaat het vooral om de industrie, de zorg, de bouw, het onderwijs en technologie. De stad vraagt aan organisaties die opleidingen aanbieden om hun capaciteit uit te breiden, waardoor meer mensen een opleiding kunnen volgen om zich te heroriënteren. 

Meest gelezen