UZ Brussel

Al twee weken geen enkele opname meer van covidpatiënt uit woonzorgcentrum in UZ Brussel

Sinds 9 april is er in het UZ Brussel geen enkele covidopname meer geweest vanuit een woonzorgcentrum. “Voor wie er nog mocht aan twijfelen: vaccinatie wèrkt!”, aldus Marc Noppen, directeur van het UZ in Brussel. 

Vanuit het universitair ziekenhuis van Brussel in Jette komt er bemoedigend nieuws want sinds 9 april hebben ze daar geen enkele coronapatiënt meer moeten opnemen uit een woonzorgcentrum. “We hebben inderdaad al een tijdje minder ziekenhuisopnames met covid van de echt oudere, kwetsbare bevolking die in regel uit een woonzorgcentra komt”, aldus Marc Noppen, directeur van het UZ in Brussel. “We hebben alle cijfers nog eens bekeken en sinds twee weken hebben we geen enkele opname meer van iemand uit een woonzorgcentrum. Nul opnames op 14 dagen, dat lijkt me statistisch significant. Ook andere ziekenhuizen melden dat, ook in het buitenland.”

Laat u vaccineren want het werkt!
Marc Noppen, UZ Brussel

“Voor ons, en ook voor de bevolking, is dat goed nieuws dat de vaccinatie zijn vruchten afwerpt”, gaat Noppen verder. “De vaccins die bij ons op de markt zijn en die wij gebruiken, zijn bijzonder doeltreffend. Ze beschermen tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname. Dat is met deze cijfers bewezen want we hebben geen enkel opname meer. Dus voor iedereen die nu aan de buurt komt voor een vaccin, mensen onder de 65 of mensen met onderliggende aandoeningen: laat u vaccineren want het werkt!” 

Meest gelezen