sint-niklaas.be

Auto's niet meer welkom in drukke straat in Sint-Niklaas door nieuwe fietsbrug: "Geen enkel alternatief is betaalbaar"

In Sint-Niklaas is er vanaf vandaag geen doorgaand verkeer meer mogelijk in de Nieuwe Molenstraat. Fietsers en voetgangers zullen wel door kunnen, maar voor autoverkeer wordt de straat afgesloten. Dat is nodig omdat er een fietsbrug wordt aangelegd, "en anders zouden fietsers meteen kruisen met een drukke straat als ze de brug afrijden", zeg schepen voor Mobiliteit, Carl Hanssens (N-VA). 

In Sint-Niklaas verandert de verkeerssituatie op de Nieuwe Molenstraat. Dat is een belangrijke weg om de stad in en uit te rijden. De verandering heeft alles te maken met de komst van een nieuwe fietsbrug, en de veiligheid van fietsers. “Zij moeten die drukke straat kruisen als ze van de brug zouden afrijden”, vertelt schepen voor Mobiliteit, Carl Hanssens (N-VA).

Geen haalbare alternatieven

De stad krijgt kritiek op de beslissing om de straat voor autoverkeer te knippen, maar het is de beste oplossing volgens Hanssens. “De Nieuwe Molenstraat is een weg die toch wel wat verkeer trekt. We hebben gezocht naar verschillende alternatieven om die knip te vermijden, maar geen enkel alternatief was haalbaar of betaalbaar.”

Aan de spoorwegbrug zijn afgelopen weekend al boombakken en paaltjes geplaatst, zodat er vanaf vandaag enkel voetgangers en fietsers door kunnen. De fietsbrug zal lopen van het station van Sint-Niklaas tot over het kruispunt Vijfstraten-Singel, en is een onderdeel van de fietssnelweg F4, van Gent naar Antwerpen. De brug kost in totaal 3 miljoen euro.

kasto80

Meest gelezen