Videospeler inladen...

Cafés spoelen massaal de leidingen voor heropstart: "Veel werk om voor frisse én lekkere pintjes te zorgen" 

Brouwerij Roman uit Oudenaarde is volop bezig de bierleidingen te reinigen bij de klanten. Op 8 mei mogen de cafés weer open, maar dan moet alles wel tip top in orde zijn.  En daar ziet de brouwerij persoonlijk op toe. 

Over minder dan twee weken mogen cafés en restaurants hun terrassen normaal gezien weer openstellen voor klanten.  Doordat ze een half jaar gesloten zijn geweest, staan veel cafés onder het stof, en dus stellen de cafébazen alles in het werk om hun zaak opnieuw te laten blinken. 

Desinfecteren

Ook de bierleidingen zijn aan een grondige reinigingsbeurt toe.  Daar kijkt  Brouwerij Roman uit Oudenaarde nauwgezet op toe.  Normaal reinigt Roman de leidingen om de zes tot acht weken. "Nu is dat al een half jaar niet meer gebeurd en dus is er veel werk", zegt Lode Roman. "We hebben al onze klanten gevraagd om de leidingen regelmatig te spoelen met leidingwater, zodat er geen infecties kunnen ontstaan. Wij gaan nu voor alle zekerheid nog eens langs bij onze 250 klanten om de leidingen extra te spoelen met een desinfecterend product."

Ronny Kesteleyn van café 'Den Obus' in Volkegem is één van de 250 cafés onder de hoede van brouwerij Roman. 

Beluister hier het interview: 

kasto80

Meest gelezen