Radio 2

Dief ramt meer dan tien wagens in Roesbrugge

Een dief die op de vlucht was met een gestolen auto en een veetrailer, heeft in het centrum van Roesbrugge meer dan 10 wagens beschadigd. Buurtbewoners zaten de dief tientallen kilometers op de hielen, maar hij kon uiteindelijk vluchten. "Het is een wonder dat er geen gewonden zijn."

Een dief dacht zaterdag makkelijk weg te komen met een gestolen wagen en een aanhangwagen voor dieren vanop een boederij in Poperinge, maar hij werd al snel achterna gezeten door verschillende buurtbewoners.

Ravage

De achtervolging begon aan een landbouwbedrijf in de Sint-Sixtusstraat in Poperinge. Daar stal de dief een zwarte Volvo XC-60 met nieuwe veetrailer. Een buurtbewoner zette de achtervolging in. De dief dreef de snelheid op richting Roesbrugge en het aangrenzende dorp Beveren-aan-de-IJzer in Alveringem. In de smalle Professor Rubbrecht- en Bergenstraat reed hij meer dan tien wagens aan. “Onze twee wagens deelden in de brokken”, vertellen Patrick Gunst en Wendy Vande Casteele, die vlakbij de horecazaak "Christen Volkshuis" uitbaten in Roesbrugge. “Het bleef beperkt tot blikschade, maar wat als er op dat moment een kind de straat overstak?”

Ook de wagen van de broer van Mario Bourgeois raakte beschadigd. “Ik zette met een buurtbewoner de achtervolging in tot aan de Bergenstraat in Beveren-aan-de-IJzer, waar de dief plots geblokkeerd stond tegen een tractor die vanuit de andere richting kwam. De dief reed enkele meters achteruit en duwde dan in volle vaart een reeks geparkeerde wagens opzij om langs de tractor te komen.”

lees voort onder foto

Radio 2

Buurtbewoners zetten achtervolging voort

“Ik hoorde die knal, snelde naar buiten en zag hoe onze 2 wagens aangereden waren”, getuigt bewoner Nicolaas Demolder. "Eén wagen was tegen de gevel van een huis gevlogen. Samen met mijn buur heb ik de achtervolging verdergezet. De dief vluchtte weg richting de grens met Frankrijk. Via de GPS hield ik de politie op de hoogte, maar na zo'n 40 kilometer hebben we beslist om de achtervolging te stoppen. De man reed onverantwoord: op een bepaald moment kon hij maar net een kindje ontwijken."

De dief is nog altijd niet gevat. Het parket onderzoekt de zaak.

Meest gelezen