Radio 2

Dj-set in leeg zwembad: "Afscheid nemen voor het wordt afgebroken"

In Landen neemt een inwoner op een bijzondere manier afscheid van het oude zwembad. Dj Jonas heeft er een live-set opgenomen in de lege kuip. Het zwembad moet plaatsruimen voor Plopsaqua, het subtropische zwemparadijs dat de deuren heeft geopend op de grens van Landen en Hannuit. 

Jonas Dufrasne heeft zelf een lange geschiedenis met het zwembad aan de Sportlaan. Hij kreeg er zijn eerste zwemlessen en deed er mee aan competities. Daarom wilde hij op gepaste wijze afscheid nemen. En hoe kan je dat als dj beter doen, dan met muziek. Dj Jonas: "Op een dag was ik aan het joggen en kwam ik voorbij het lege zwembad. Door het venster scheen het licht daar prachtig binnen. Het leek me toen een geweldig idee om een set te spelen in het 25 meter bad en alles live te streamen. Ik heb toen een mail gestuurd naar de stad Landen en de burgemeester was meteen enthousiast."  

Intimiderend

Die opnames zijn afgelopen weekend gebeurd en zien er veelbelovend uit zegt Jonas. "Het was vreemd want ik had het zwembad nog nooit leeg gezien. En hoewel er geen publiek was, voelde ik me heel zenuwachtig. Er stonden drie camera's op mijn gezicht, en dat was best intimiderend. Als de livestream op 1 mei wordt uigezonden, ga je me echt zien trillen bij de eerste plaat (lacht). Gelukkig heb ik intussen de beelden gezien. We hebben vooral met drones gefilmd en dat is echt indrukwekkend." 

Het resultaat van de dj-set in een leeg Landens zwembad kan je op zaterdag 1 mei zien van 16 tot 17 uur op de Facebook-pagina van Dj Jonas. Het zal meteen één van de laatste archiefbeelden worden want in 2023 zal het zwembad afgebroken worden. 

Radio 2

Meest gelezen