Eerste schepen van Blankenberge op non-actief gezet door het college van burgemeester en schepenen

In Blankenberge is eerste schepen Jurgen Content (Vooruit) op non-actief gezet door het college van burgemeester en schepenen. Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke prijsafspraken tussen stranduitbaters, waar schepen Content mogelijk een rol in gespeeld heeft.

Eerste schepen Jurgen Content (Vooruit) verliest voor de tweede keer in zijn carrière zijn bevoegdheden. Hij is mogelijk betrokken in het onderzoek rond de prijsafspraken met de Blankenbergse strandbars begin 2020. Content zou de bieding mee gestuurd en getipt hebben. Dat blijkt uit verschillende verhoren. 

De schepen ontkent dat hij de biedingen voor de strandbars heeft beïnvloed. "Ik werd één keer verhoord in dat onderzoek en ben niet officieel in verdenking gesteld. Ik ontken dan ook alle betrokkenheid. Deze zet toont nog een keer hoe burgemeester Dumery in elkaar zit: dit is natrappen en kleingeestig. Een meerderheid in de gemeenteraad is er niet meer, want wij hebben het vertrouwen gisteren opgezegd. Nu moet de komende weken blijken hoe het verder moet”, vertelt Content. 

Burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA) wacht de resultaten van het onderzoek af voor er verdere beslissingen genomen worden. "We geven hem het voordeel van de twijfel en we wensen sereen het onderzoek af te wachten voor we uitspraken doen. We benadrukken dat we de samenwerking met de coalitiepartner Vooruit in een goeie verstandhouding willen verderzetten", zegt burgemeester Dumery. 

Tumult in schepencollege Blankenberge

Vorige vrijdag op het schepencollege in Blankenberge werd voor de eerste keer geprobeerd om de bevoegdheden van schepen Jurgen Content in te trekken. Daarop heeft Vooruit gisterenavond zelf het vertrouwen in N-VA burgemeester Dumery opgezegd. 

Volgens de partij heeft de burgemeester zich tijdens de coronacrisis als een dictator gedragen: "Haar eigengereide optreden en dictatoriale manier van leidinggeven heeft zijn grenzen bereikt”, zegt Patrick De Meulenaere (voorzitter Vooruit Blankenberge). Maar over het dossier van de strandbars en de positie van schepen Content werd met geen woord gerept.  

Het is trouwens niet zo duidelijk wat Vooruit precies bedoelt met zijn 'vertrouwen opzeggen' in de burgemeester. Want naast schepen Content heeft Vooruit nog een tweede schepen in het college, Annie De Pauw. Zij blijft op post en krijgt er tijdelijk een deel van de bevoegdheden van Jurgen Content bij. Dus het is niet zo dat Vooruit uit de meerderheid stapt. 

Meest gelezen