Pexels-RODNAE

Dieven stelen amper anderhalf uur na uitvaart bloemstukken van graf van vrouw in Stekene, familie dient klacht in

In Stekene heeft een familie een klacht ingediend bij de politie omdat er bloemstukken werden gestolen van het graf van hun moeder. De dieven hadden geen scrupules en sloegen amper anderhalf uur na de begrafenis toe. De kinderen van de overleden vrouw roepen op sociale media op naar getuigen.

Het gebeurde anderhalf uur na het afscheid van hun moeder: "Ik zat buiten met mijn broers koffie te drinken en een koffiekoek te eten toen ik het bericht kreeg", zegt dochter Marina Ringoot, "een buurvrouw was zelf eens gaan kijken naar de graven van mijn ouders, en zag het toen. We zijn direct in onze wagen gesprongen." 

Ze haastten zich naar het kerkhof: "Er lagen bloemstukken gesmeten van de kinderen. Ook de bloemen van de kleinkinderen en achterkleinkinderen waren verdwenen. En zelfs een heel klein bloemstukje van een kleinkind dat gestorven is aan leukemie was weg", vertelt Marina geëmotioneerd.

Zoiets doe je niet. Blijf met uw handen af van iets dat niet van u is"

Marina Ringoot

Marina is een wrak en kan er niet van slapen. "Zoiets doe je niet. Blijf met uw handen van iets af dat niet van u is." Duidelijker kan de boodschap niet zijn, en Marina gaat verder: "Als je geen boeket bloemen kan kopen, dan zet je geen bloemen in huis. Maar je gaat toch geen bloemstukken stelen van iemand zijn graf?"

Oproep naar getuigen

De familie heeft een oproep gedaan via Facebook in de hoop dat iemand iets gezien heeft: "We hebben al enkele tips gekregen. Het valt nu af te wachten wat er waar van is en wat niet", zegt Marina realistisch. Ze heeft ook een afspraak met de grafdelver die op het moment zelf aan het werken was in de hoop dat die iets gezien heeft. Marina is verdrietig, maar ook verontwaardigd: "Degene die dit gedaan heeft met het graf van mijn moeder zal voor de rechtbank verschijnen."

Naast de afspraak met de grafdelver hopen de familieleden ook de camerabeelden van de camera op het kerkhof te kunnen bemachtigen. De familie heeft ook officieel een klacht ingediend bij de politie. 

kasto80

Meest gelezen