LRM

Hasselt krijgt eerste en grootste digitale arena op vasteland

Vlaanderen investeert in De Corda Arena in Hasselt, een grote digitale arena op het Europese vasteland. Van het totale kostenplaatje van 32 miljoen euro neemt Toerisme Vlaanderen een derde voor zijn rekening. “In Europa was deze infrastructuur nog niet aanwezig", zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA). "We willen deze kans aangrijpen om een voortrekker te zijn op vlak van technologie en duurzaamheid.”

Zes jaar geleden transformeerde de voormalige Philipssite in Hasselt tot Corda Campus, een dochtervennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM. Volgens algemeen directeur Raf Degens moet de Corda Arena in 2024 de kers op de taart worden. “De Corda Arena wordt een hoog technologisch gebouw 10.000 vierkante meter. Uitgerust met de nieuwste streamings- en broadcastingsystemen wordt dit de ideale locatie voor grote internationale events en congressen. De arena wordt bovendien multifunctioneel ingericht: de helft van de oppervlakte zal worden ingenomen door verhuurbare kantoorunits, die als skyboxen kunnen dienen wanneer er evenementen doorgaan in de arena. De andere helft van de oppervlakte kan worden benut als eventruimte. Er zullen maximum 4.000 mensen samen het event of spektakel fysiek kunnen bijwonen, samen met de rest van de wereld.”

Meespelen op wereldniveau

Zuhal Demir, Vlaams minister van Toerisme, maakt van toekomstbestendig congrestoerisme een speerpunt. “Het congrestoerisme maakt in Vlaanderen ongeveer 20 procent van de bezoeken uit. Investeren in de Corda Arena maakt het mogelijk om het congrestoerisme in onze provincie en bij uitbreiding gangs Vlaanderen verder op te krikken. We moeten in dit soort projecten durven investeren om te kunnen meespelen op wereldniveau."

Volgens Hasselts burgemeester Steven Vandeput (N-VA) sluit deze investering perfect aan bij de visie van zijn stad. “We willen volop inzetten op zakentoerisme, dus dit project past perfect in het plaatje. Ik ben dan ook ongelofelijk trots op de realisatie van deze internationale hotspot.”

Meest gelezen