Radio 2

Justine uit Westkerke loopt marathon voor reumapatiënten: "Als ik loop, denk ik niet aan de pijn"

Justine Vienne (23) uit Westkerke gaat een marathon lopen. Met die opvallende sportieve prestatie wil ze geld inzamelen voor "Hand in Hand, samen tegen Reuma". Justine heeft zelf reumatische klachten.

1 op de 5 Belgen heeft reumatische klachten, zoals ook Justine. Ze is nog maar 23: "Ik heb heel veel gewrichtspijnen, ter hoogte van de enkels, onderrug en nek. Ik loop nog niet zolang. Ik ben ongeveer begonnen in november 2020, maar ik ben wel sportief aangelegd. Tijdens het lopen moet ik soms de pijn wel verbijten, maar daar probeer ik niet veel aan te denken".

Sponsoring voor onderzoek

Met haar opvallende sportieve prestatie wil Justine geld inzamelen voor de organisatie "Hand in Hand, samen tegen reuma". Dat is een organisatie die onderzoek naar de gewrichtsziekte financiert en mensen wil informeren over reuma. "Wetenschappelijk onderzoek blijft belangrijk om de levenskwaliteit van mensen, die deze pijnlijke ziekte hebben, te verbeteren. Ik zoek dus sponsors om dit onderzoek mee te ondersteunen."

Mensen die Justine willen volgen of ondersteunen kunnen terecht op haar Facebookpagina 'Viennes marathon tegen Reuma'. De opbrengst van de actie gaat integraal naar de organsiatie FWRO. Dat is het Fonds voor Wetenschappelijk Reuma Onderzoek. 

Justine wil dit najaar de marathon in New York of Valencia lopen, maar alles hangt uiteraard af van de coronamaatregelen.

Meest gelezen