Kappers mogen weer open: "Ik denk dat we beter gewacht hadden tot er wat meer mensen gevaccineerd waren"

Vandaag mogen de niet-medische contactberoepen een tweede keer heropenen. Kapper Bart Maes uit Zonhoven kon de vorige keer na veel vertraging eindelijk zijn nieuwe kapperszaak openen, maar moest al snel weer dicht. Hij is nu blij weer open te mogen, maar vindt de versoepeling eerlijk gezegd nog iets te vroeg.

Na vier weken mogen de kappers, schoonheidssalons en tatoeëerders voor een tweede keer heropenen en de winkels moeten niet meer werken op afspraak. Kapper Bart Maes uit Zonhoven opende de vorige keer, in februari zijn nieuwe kapperszaak. De telefoon stond toen roodgloeiend, maar deze keer valt die stormloop best wel mee. "De vorige keer had de lockdown veel langer geduurd en was er echt een grote overrompeling. Nu staat de agenda ook goed vol, maar het is niet zo druk als toen", vertelt Maes.

Kapper Maes is natuurlijk erg blij dat hij weer open mag, maar vindt de versoepeling eerlijk gezegd misschien iets te vroeg. "Ik hoop natuurlijk dat we open mogen blijven, maar ik vrees er een beetje voor. De cijfers zijn nu slechter dan vorig jaar op het zelfde moment.", zegt Maes. "Ik denk dat we beter iets langer gewacht hadden tot er wat meer mensen gevaccineerd waren. Zo hadden we misschien wat meer zekerheid en gingen de cijfers duidelijker naar beneden."

(Lees verder onder de foto.)

Geen schrijnwerken, maar rust

Tijdens de vorige lockdown zat Maes niet stil, maar werkte hij hard aan de verbouwingen om zijn nieuwe kapperszaak te openen. Deze keer was hij geen schrijnwerker, maar nam hij de verdiende rust. "We hebben echt rust genomen en tijd gemaakt voor het gezin, want dat is ook belangrijk", aldus Maes. 

Meest gelezen