Kleuterschool in Menen dicht door corona-uitbraak: "60 kleuters moeten in quarantaine"

Door een corona-uitbraak is de kleuterafdeling van Vrije Basisschool Binnenhof in Menen deze week gesloten. Alle kleuters, 60 in totaal, moeten nu in quarantaine, omdat 5 personeelsleden en 9 kleuters positief getest hebben op het coronavirus. Deze middag zit de school samen met de gemeente en het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB), om te beslissen of alle kleuters getest moeten worden.

Koekuit, de kleuterafdeling van Vrije Basisschool Binnenhof in Menen, blijft zeker tot volgende week dicht door coronabesmettingen bij 5 personeelsleden en 9 kleuters. Alle kleuters moeten nu thuis een week in quarantaine. De kleuterafdeling zal geen opvang voorzien. 

Deze middag zit de school samen met het lokale bestuur en het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) om te beslissen of de 60 kleuters getest moeten worden op COVID-19. De scholengemeenschap Sint-Vincentius is voorstander om de kleuters te laten testen: "We dachten dat de paaspauze ons wat ademruimte zou geven, maar dat blijkt dus niet het geval. We weten nog niet waar de besmettingen exact vandaan komen. Dat kan ook gebeuren door de contacten buiten de schooluren", zegt coördinerend directeur Benny Tarras.

Lagere school Menen

Het eerste en tweede leerjaar van basisschool Binnenhof in Menen blijft voorlopig wel open. Al volgen ze de situatie op de voet op: "Verschillende kleuters hebben ook broertjes of zusjes in de lagere school. We hopen dat we in die afdeling binnenkort ook geen problemen hebben", vertelt Tarras. 

Ook de vrije basisschol Blijdhove in Menen, iets verderop, wacht de situatie gespannen af. De school werd in maart zwaar getroffen door corona en moest toen enkele weken dicht. Nogal wat kleuters van Koekuit hebben broertjes of zusjes die naar school gaan in Blijdhove. Er zijn daar voorlopig geen besmettingen, maar de directie van de scholengroep volgt de situatie nauwgezet op.

Meest gelezen