Meerkampster Noor Vidts is nieuwe stadsambassadeur van Vilvoorde

Noor Vidts is de nieuwe stadsambassadeur van Vilvoorde. De atlete volgt daarmee de overleden Frederik Vanclooster op, die het ambassadeurschap vorig jaar postuum kreeg.

Noor Vidts is 24 jaar en geboren en getogen in Vilvoorde. Ze is één van de toptalenten aangesloten bij de Vilvoordse Atletiekclub. Dit jaar behaalde ze nog een zilveren medaille op het Europees kampioenschap in de zaal, in de discipline vijfkamp. Ze gaat ook naar de Olympische Spelen in Tokio. Vandaag kreeg ze op het stadhuis van Vilvoorde officieel de titel van nieuwe stadsambassadeur.

Ik wil ervoor zorgen dat meisje in Vilvoorde meer kunnen sporten
Noor Vidts, atlete

“Het is een hele eer en toch ook wel een verrassing, het kwam voor mij uit het niets”, vertelt Noor Vidst. “Ik hoop dat ik iets kan betekenen voor de Vilvoordenaren. Ik zal nu een aantal columns schrijven voor de stadskrant en er verschijnt ook een interview. Ik krijg ook 1000 euro van de stad dat ik aan een goed doel of een project naar keuze mag schenken. Ik wil graag het sporten voor meisjes in Vilvoorde wat opwaarderen, zodat ze meer kunnen sporten.”  

In 2017 werd Ish Ait Hamou de eerste stadsambassadeur van Vilvoorde. Hij werd in 2018 opgevolgd door de firma Ecoworks, dat groendaken en zwemvijvers maakt. Eind 2019 werd de titel van stadsambassadeur toegekend aan journalisten Kristien Bonheure en Lucas Vanclooster. Later ging die titel naar hun zoon Frederik, die op oudejaarsnacht 2019 om het leven kwam na een val in het kanaal van Vilvoorde.

Meest gelezen