Opnieuw naar de kapper of schoonheidssalon: "Hele maand mei al vol"

Vanaf vandaag mogen de niet-medische contactberoepen zoals kappers en nagelstylistes weer open. Ook Lut Lintermans uit Heist-op-den-Berg mag weer klanten ontvangen in haar schoonheidssalon. "Dit is de derde keer dat ik mijn deur weer openzet, ik hoop dat het nu definitief is."

Voor veel kappers en schoonheidsspecialisten is het een heuglijke dag, want na enkele weken sluiting mogen ze vanaf vandaag weer opengaan. Lut Lintermans heeft een schoonheidssalon in Heist-op-den-Berg en is blij dat ze weer aan de slag kan. "Ik begin om 8u15 tot 18u, en op de planning staat gelaatsverzorging, pedicure, manicure, ontharingen, het is alles vandaag", vertelt Lut Lintermans aan Radio 2 Antwerpen. "Wij hadden iedereen zelf opgebeld en een afspraak gemaakt, omdat dat het eenvoudigst is. Nu staat heel de maand mei vol." En ze heeft er veel zin in. "Hopelijk is het derde keer, goede keer", lacht ze.

Pixabay

Kapper opent eigen zaak

Ook voor Tom Merckx is het een bijzondere dag. Hij opent voor het eerst zijn eigen zaak 'Kapper Tom' in Kontich. "Ik heb jaren in een zaak gewerkt in Kontich en in Mortsel. Het voorbije jaar heb ik vaak thuisgezeten", vertelt Tom. "Mijn vader kwam toen met het idee "waarom bouw je je garage niet om tot een eigen salon". En zo gebeurde. "Ik kan nu van thuis uit werken, en dat heeft zo zijn voordelen."

Vrouwen knippen duurt te lang voor mij, en zij hebben hun eisen
Tom Merckx, kapper in Kontich

Helemaal van nul moet Tom Merckx niet beginnen. "Ik deed dit al in bijberoep, en hier in Kontich ken ik veel mensen. Ik ben ook al de hele week aan het flyeren geweest." Er kunnen wel enkel mannen langskomen. "Ik ben echt een mannenkapper. Waarom ik geen vrouwen doe? Goh, dat duurt te lang voor mij, en die hebben hun eisen", lacht Tom.

 

Meest gelezen