Politie Leuven

Politiehond bijt man bij ontruiming Sluispark in Leuven

Een man uit Tienen stelt zich vragen bij het optreden van de Leuvense politie, toen die afgelopen vrijdag het Sluispark wilde ontruimen. De man kreeg een beet van een politiehond. Hij had naar eigen zeggen niet geprovoceerd, maar volgens de politie gedroeg hij zich wel weerspannig.

Vrijdagavond was B. B. uit Tienen naar het Sluispark in Leuven getrokken. Het is één van de plekken waar jongeren coronaveilig bijeen komen als het mooi weer is. Op zeker ogenblik besliste de politie dat het welletjes was geweest en dat het park moest ontruimd worden. Bij die ontruiming liep het voor B. mis. Hij kreeg een beet van een politiehond. 

Volgens B. ontaardde een discussie met de agenten over alcoholgebruik na 22u. Hij geeft wel toe dat hij een glaasje te veel ophad, maar was plots omringd door een groepje agenten. Plots haalde de politiehond uit en beet B. in de pols. Hij werd meegenomen naar het politiekantoor, maar kon daarna naar huis. De man voelt zich onheus behandeld en wil een klacht indienen tegen de Leuvense politie. 

Uitleg Leuvense politie

Politiewoordvoerder Marc Vranckx geeft toelichting bij de tussenkomst: "Als we het park ontruimen gebeurt dat meestal zonder incidenten. Maar er zijn altijd mensen die beginnen discussiëren of die dronken zijn. De betrokken man zwaaide daarbij ook nog met zijn armen. Daarop heeft onze hond uitgehaald en hem een lichte beet in de pols gegeven. "

"Gevallen als deze komen af en toe voor, maar over het algemeen verlopen de ontruimingen rustig. Iedereen kent nu wel de regels, maar af en toe heb je toch mensen die denken dat ze het beter weten. En voor je het weet loopt een discussie met een dronken man al eens uit de hand. We betreuren dat dit nog  altijd gebeurt. Maar gelukkig gaat het over een kleine minderheid", besluit de politiewoordvoerder.

Meest gelezen