Sihame El Kaouakibi hekelt "eenzijdige" beslissing van stad Antwerpen: "Nu is mijn vechtlust op"  

Sihame El Kaouakibi noemt de beslissing van het Antwerpse schepencollege om de samenwerking met haar jongerendansproject Let's Go Urban stop te zetten "eenzijdig". Dat laat ze weten via een bericht op Instagram. Volgens haar kreeg ze geen eerlijke kans om antwoorden te geven op de vragen die vanuit de stad werden gesteld op het mogelijk gesjoemel met subsidies. 

Eerder vandaag besliste het Antwerpse schepencollege om geen subsidies meer te geven aan Let's Go Urban (LGU). De organisatie mag ook geen gebruik meer maken van de vroegere stedelijke feestzaal die was omgebouwd tot opleidingscentrum van LGU. Aanleiding is de audit die de stad liet uitvoeren rond de werking van Let's Go Urban. 

Die doorlichting bracht aan het licht dat er mogelijk een half miljoen aan stedelijke subsidies zou verdwenen zijn naar privévennootschappen van El Kaouakibi. De stad had daarop Let's Go Urban in gebreke gesteld en een week de tijd gegeven om een antwoord te geven.

Dat antwoord kwam er alleen van de voorlopig bewindvoerster, die de dagelijkse werking van de vzw heeft overgenomen en onderzocht heeft of er sprake is van financiële onregelmatigheden. Zij bevestigde de kritische audit. De stad stopt nu elke samenwerking met Let's Go Urban, de vzw zal daardoor ophouden te bestaan wegens geen geld meer.

"En het werd donker"

"Het licht dooft voorgoed uit", reageert oprichtster Sihame El Kaouakibi op Instagram. Ze richt zich in een open brief tot de Antwerpenaren, burgemeester Bart De Wever en de schepenen. El Kaouakibi hekelt daarin de gang van zaken.

Bekijk de reactie van Sihame El Kaouakibi op Instagram: 

Ze noemt de problemen bij haar vzw "kortsluitingen", maar volgens haar stond "de sloopkogel" tegen haar project reeds klaar. "Als we bij interne problemen bij een gesubsidieerde vzw, organisatie of zelfs politieke partij de kraan gaan dichtdraaien en alles opdoeken, dan gaan er niet vele overschieten", klinkt het.

El Kaouakibi vindt dat ze geen eerlijke kans heeft gekregen om antwoorden te geven. "Nu is mijn vechtlust op en ik aanvaard de beslissingen die genomen zullen worden. Eenzijdig, want tijd om echte oorzaken op te sporen en uit te klaren wordt niet gegeven. De stad en de bewindvoerder gaven ons enkele luttele dagen." [...] "De voorbije maanden hield de stad haar vinger op de schakelaar. Vandaag drukt zij hem in en dooft zij voorgoed het licht."

Dit holt de schijn om het beste met LGU voor te hebben, uit

Sihame El Kaouakibi

Tot slot richt El Kaouakibi zich nog tot de jongeren die deel uitmaken van het LGU-project. "De deur voor LGU gaat dicht, maar ik zal mij altijd blijven inzetten om deuren voor jullie te openen."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen