maruszak.photo2021

Rond openluchttheater op Scheldekaaien: "Magische plek om coronaveilig te genieten van theater"

Op de Antwerpse Scheldekaaien ter hoogte van Nieuw Zuid staat De Carrousel, een mobiel openluchttheater waar binnenkort openluchtvoorstellingen zullen plaatsvinden. Het idee ontstond bij theatergezelschap het MartHa!tentatief en wil een podium bieden aan jonge artiesten. Toeschouwers zitten er per twee, afgescheiden van het andere publiek. Dat maakt De Carrousel perfect coronaveilig. 

Vanaf 8 mei mogen opnieuw openluchtvoorstellingen plaatsvinden voor maximaal 50 personen, daarvoor zette het Overlegcomité vrijdag het licht op groen. Goed nieuws ook voor De Carrousel, een openluchttheater dat sinds kort op de Scheldekaaien staat aan Nieuw Zuid. "Het is een rond theater met in het midden een rond podium dat heel zachtjes ronddraait", legt acteur Johan Petit van het MartHa!tentatief uit op Radio 2 Antwerpen. "Daarrond zijn drie verdiepingen met hokjes waarin toeschouwers per twee zitten, afgescheiden van de anderen. 's Avonds zie je de zon in de Schelde zakken terwijl je coronaveilig geniet van theater, muziek of dans."

(Beluister het gesprek en lees hieronder verder.)

maruszak.photo2021

Het idee ontstond bij het MartHa!tentatief maar intussen is De Carrousel een eigen organisatie, die mede mogelijk werd gemaakt dankzij geld van de stad Antwerpen. "De voorbereidingen lopen al sinds oktober en het is leuk om De Carrousel nu voor het eerst te zien rechtstaan op de Kaaien", vertelt Heleen Soontjens. "Heel veel collega-acteurs en muzikanten zitten al maanden thuis en hebben weinig plek om op te treden", vult Petit aan. "Voor jonge artiesten zijn er niet genoeg podia, nog los van corona. Ook voor hen is De Carrousel bedoeld." 

Veel collega-acteurs en muzikanten zitten al maanden thuis en hebben weinig plek om op te treden

Johan Petit, acteur het MartHa!tentatief

Bij Johan Petit kriebelt het om opnieuw op een podium te staan. "De Carrousel is echt een magische plek, het is iets ongelofelijks: ik kijk ernaar uit om daar terug te mogen spelen." Om de drie maanden trekt De Caroussel naar een andere plek. Deze zomer verhuist de Caroussel naar de Slachthuissite en half oktober naar het Arenaplein in Deurne. 

maruszak.photo2021

Meest gelezen