Vrijwilligers plukken 100.000 tulpen voor zorgpersoneel en districtbewoners Berendrecht-Zandvliet-Lillo 

In het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo zijn vrijwilligers gestart met de tulpenpluk. De tweejaarlijkse tulpenpluk lokt normaal zo'n 15.000 mensen maar door corona kan dat nu niet. Een vast aantal vrijwilligers zal de tulpen plukken en uitdelen aan het zorgpersoneel en de bewoners van het district. Ook de leerlingen en leerkrachten van tuinbouwafdeling PITO in Stabroek helpen mee. 

Heel wat leerlingen en leerkachten van tuinbouwschool PITO zetten zich dit jaar in voor de tulpenpluk in district Berendrecht-Zandvliet-Lillo. "Ze kijken er enorm naar uit om mee te helpen plukken" vertelde leraar Wim Voet in "Start Je Dag" op Radio 2 Antwerpen. "Op die manier kunnen ze nog eens praktijkervaring opdoen buiten de schoolmuren".

Op het veld staan nu zo'n 170.000 bloemen waarvan ze er zeker 100.000 willen plukken. De tulpen krijgen een mooie bestemming. "De bloemen gaan dit jaar naar het zorgpersoneel, maar ook de districtsbewoners mogen een boeketje komen afhalen" zegt informatieambtenaar Liesbeth Sleymer. Dat is dus anders dan de vorige edities, toen iedereen mocht langskomen om zelf te plukken.  Voor wie een boeketje tulpen in huis haalt, heeft Wim nog een gouden tip. "Geef de tulpen weinig maar wel fris water en snij ze schuin af zodat ze meer water kunnen opnemen".

Ook nieuw dit jaar is een online tulpenspel waarbij je digitale bloemen kan plukken en opsturen naar familie of vrienden. Meer info op deze website.

Meest gelezen