Videospeler inladen...

Von der Leyen zichtbaar verontwaardigd in parlement na "stoelincident": "Zo behandeld omdat ik een vrouw ben"

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft maandag in het Europees Parlement met een persoonlijke boodschap gereageerd op haar behandeling door de Turkse president Erdogan eerder deze maand in Ankara. Erdogan had maar 1 stoel ter beschikking gesteld voor bezoek, hoewel hij Ursula von der Leyen én Charles Michel over de vloer had. 

Dat ze in tegenstelling tot Charles Michel geen stoel aangeboden kreeg maar op de zetel plaats moest nemen, had alles te maken met het feit dat ze een vrouw is, zei von der Leyen in het Europees Parlement.

Bekijk hieronder beelden uit de toespraak van Ursula von der Leyen.

Videospeler inladen...

Tijdens hetzelfde debat sprak Michel van een "protocollair incident". Maar volgens von der Leyen gaat het niet om de manier waarop de stoelen stonden opgesteld of om protocol. 

"Dit gaat naar de kern van waar onze Unie voor staat. We hebben nog een hele weg af te leggen vooraleer vrouwen als gelijken worden behandeld." Oud-premier Charles Michel drukte ook nog tijdens dat debat zijn spijt uit over wat er in Ankara was gebeurd.

Meest gelezen