Radio 2

Vooruit Blankenberge zegt het vertrouwen in burgemeester Dumery op: "Dictatoriale manier van leidinggeven"

Vooruit Blankenberge zegt het vertrouwen in burgemeester Daphné Dumery (N-VA) op. "Ze heeft onze stad in een impasse geleid", zegt Patrick De Meulenaere, de voorzitter van Vooruit Blankenberge. Burgemeester Dumery wil pas later vandaag reageren.

In Blankenberge is er politieke hoogspanning. Meerderheidspartij Vooruit zegt het vertrouwen op in N-VA-burgemeester Daphné Dumery. Vooruit verwijt haar dat ze zich als een dictator gedraagt. De voorzitter van Vooruit Blankenberge zegt dat de burgemeester sinds het begin van de coronacrisis bevoegdheden afnam van Vooruit-schepen Annie De Pauw.  Het gaat over het OCMW en het woonzorgcentrum.

Onbeschaamde vriendjespolitiek is schering en inslag. Blankenberge verdient beter

Patrick De Meulenaere, voorzitter Vooruit Blankenberge

Bij Vooruit zeggen ze ook dat Dumery zonder overleg beslissingen neemt. "Systematisch nam de burgemeester besluiten en beslissingen zonder het schepencollege te kennen. Zonder enig overleg binnen de meerderheid besliste zij vroegtijdig om alle evenementen deze zomer niet te laten doorgaan. Eigenhandig vaardigde zij een alcoholverbod uit."

Voorlopig blijft de bestuurscoalitie overeind. Maar als Vooruit er effectief uit zou stappen, dan dreigt Blankenberge onbestuurbaar te worden. De komende dagen moet blijken hoe het nu verder moet, al blijft Dumery zeker in het zadel. Met 4 plaatsen in het schepencollege deelt de N-VA-fractie nog altijd de lakens uit.

Meest gelezen