72-jarige vrouw uit Heusden slachtoffer van home-invasion

Een 72-jarige vrouw uit Heusden werd maandagmiddag slachtoffer van een home-invasion. Twee onbekenden drongen haar woning binnen, bonden haar vast met tape in de slaapkamer en doorzochten vervolgens haar woning. De vrouw raakte lichtgewond en was danig onder de indruk. Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt het incident. 

De home-invasion vond plaats in een alleenstaande woning in de Helstwegel, een doorgaans rustig straatje in het Oost-Vlaamse Heusden bij Destelbergen. Twee onbekenden belden rond 12.30 uur aan bij een 72-jarige dame. Haar man was net vertrokken, waardoor ze even alleen thuis was.

“Volgens de eerste vaststellingen drongen de verdachten de woning binnen, waarna ze de vrouw vastbonden met tape in haar slaapkamer”, laat het parket van Oost-Vlaanderen weten. “Vervolgens doorzochten ze de woning. De vrouw kon zichzelf uiteindelijk bevrijden en contacteerde haar familie.”

De feiten lieten een zware indruk na op het slachtoffer

Parket van Oost-Vlaanderen

Politie en parket werden ingelicht en het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Voorlopig is het nog onduidelijk wat en hoeveel de daders buitmaakten: het onderzoek is nog volop bezig. De verdachten zijn voorlopig nog op vrije voeten en worden opgespoord. De bewoonster liep lichte verwondingen op, maar stelt het al bij al goed. “Al lieten de feiten wel een zware indruk op haar na”, besluit het parket.

kasto80

Meest gelezen