Radio 2

Afvalwagen in Ieper kipt inhoud uit op straat: "Het papier en karton stond in brand, maar de brandweer kreeg de vlammen snel onder controle"

In Ieper hebben deze voormiddag ophalers van papier en karton de inhoud van hun afvalwagen leeggekipt op straat. Ze hadden gezien hoe er rook uit de laadruimte ontsnapte. Het karton en papier had vuur gevat, maar de brandweer had de vlammen snel onder controle. 

Vreemd zicht, deze voormiddag in Ieper. Daar hebben ophalers van papier en karton de laadruimte van hun afvalwagen volledig leeggekipt op straat. Dat gebeurde in de Bukkersstraat, vlakbij de Vestingen, in het centrum van de stad. De ophalers hadden gezien hoe plots rook ontsnapte uit de laadruimte. Daarna roken ze ook een brandgeur. Ze besloten om geen risico's te nemen en de afvalwagen leeg te maken. 

(Lees verder onder de foto) 

Radio 2

 Vlakbij vonden de ophalers een goede plek ver weg van gebouwen en langhangend gebladerte van bomen, waar ze hun vrachtwagen konden leegkiepen. Dan zagen ze dat een deel van de gigantische voorraad papier en karton vuur had gevat. De brandweer kwam er bij en kreeg de vlammen snel onder controle. Een vrachtwagen met een gewone laadbak en een kraan kwam nadien ter plaatse om het papier en karton weg te halen.

Radio 2

Meest gelezen