't Polderhuis.be

Chef-kok van brasserie in Moerbeke-Waas roept klanten op: "Breng onze borden terug of we kunnen niet openen"

Brasserie 't Polderhuis in Moerbeke-Waas is 500 van zijn 850 borden kwijt. De brasserie had tijdens de lockdown voor takeaway gezorgd en de gerechten op porseleinen borden geserveerd. Maar de klanten hebben de borden niet teruggebracht. Nu zit chef-kok Filip Meul met de handen in het haar. "Als de terrassen openen op 8 mei, heb ik borden tekort om te kunnen openen," zucht hij in Start Je Dag bij Radio2 Oost-Vlaanderen.  

Omdat Filip Meul kwaliteit hoog in het vaandel draagt, wou hij voor de afhaalmaaltijden van de afgelopen maanden geen aluminiumschaaltjes meegeven met z'n klanten. "Als je bijvoorbeeld een carpaccio serveert en je moet dat van een aluminium schaaltje eten, dan smaakt dat niet. Op een porseleinen bord is dat toch veel beter." En dus gaf hij altijd echte borden mee met z'n klanten. Maar na een tijd merkte hij dat hij 'een aantal borden' miste omdat de mensen ze niet terugbrachten. Meer dan de helft van z'n borden -500 van de 850- zijn vermist. En dus roept Filip z'n takeaway-klanten op om de borden terug te brengen. "Als ik de borden niet terug heb, wordt het moeilijk om te openen op 8 mei. Want 500 nieuwe borden kopen, is niet haalbaar." 

Beluister het hele verhaal van Fiip Meul van 't Polderhuis in Moerbeke-waas hieronder:   

We wilden geen waarborg vragen, de mensen hebben het al moeilijk genoeg

Chef-kok Filip Meul van 't Polderhuis

Was het dan geen idee geweest om een waarborg te vragen? Een vraag waar ze even bij stilgestaan hebben bij 't Polderhuis. "We vinden dat moeilijk in tijden dat iedereen het moeilijk heeft," legt de chef-kok uit, "Stel dat we 10 euro waarborg vragen per bord, want dat zijn ze zeker waard, dan moet iemand die 4 gerechten vraagt, al 40 euro extra betalen. Dat is veel. dat wilden we de mensen niet aandoen."

Filip Meul hoopt alvast dat klanten die nog borden hebben van hem, die gauw terugbrengen. Alleen zo kan hij binnenkort, samen met de andere horeca, met een gerust hart opnieuw eten serveren op z'n terras. 

kasto80

Meest gelezen