Koen Theuns

Brugge zet 40 rolstoelpicknicktafels: "Rolstoelgebruikers verdienen ook toegankelijke zitplaatsen op zonnige dagen"

In Brugge worden er voor het eerst rolstoelpicknicktafels geplaatst in parken en pleinen. Die picknicktafels zijn volledig aangepast aan de noden van rolstoelgebruikers. De stad Brugge wil er in totaal 40 verspreiden over 24 locaties in Brugge en deelgemeenten. 

Met de komst van het mooie weer, komen steeds meer mensen buiten om te genieten van de zon. Toch zijn lang niet alle plaatsen even toegankelijk voor rolstoelgebruikers. "Het openbaar domein moet toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom verspreiden we nu 40 aangepaste picknicktafels over parken en pleinen in Brugge, die voldoen aan de noden van rolstoelgebruikers", legt schepen van Openbaar Domein Mercedes van Volcem uit (Open VLD).

Praktische picknicktafels

De picknicktafels lijken op de originele tafels, maar bieden tal van voordelen voor rolstoelgebruikers. Aan de tafels hangen zoals normaal zitbanken, maar die bank is er niet over de volledige lengte van de tafel. Onder een deel van de tafel is er geen bank zodat rolstoelgebruikers er eenvoudig met hun rolstoel kunnen onderschuiven. 

De rosltoelgebruikers zitten ook op dezelfde ooghoogte als hun gesprekpartner. Daarnaast worden de banken geplaatst op rolstoeltoegankelijke ondergrond. "We hopen met deze tafels te zorgen voor een hoger comfort. Zo kunnen rolstoelgebruikers op een praktische manier van het gezelschap en de zon genieten", besluit schepen Volcem. 

Meest gelezen