Cactusfestival Brugge wordt opnieuw uitgesteld "Water staat stilaan aan de lippen"

Door de coronacrisis wordt het Cactusfestival in Brugge voor het 2de jaar op rij geschrapt. Het festival draait op de 1ste plaats om goede muziek en samen dansen zonder regels en beperkingen. En daar willen ze bij Cactus niet op inleveren. De 39ste editie van het festival wordt verschoven naar 8 tot 10 juli 2022.

In een nieuwsbrief geven de organisatoren meer uitleg bij het nieuwe uitstel voor het Cactusfestival. "De epidemiologische situatie evolueert niet zoals het echt zou moeten. De vaccinatiecampagne verloopt met ups en downs. Als gevolg hiervan zien we ons genoodzaakt om ook in 2021 het festival nog een jaartje in de koelkast te houden."

Maar de organistoren kijken al uit naar volgende zomer. "In het voorbije jaar bleek al meermaals dat er geen echte zekerheden zijn als het gaat over corona definitief de kiem in te smoren. Toch geloven we dat 2022 ons jaar wordt. Het jaar waarin we elkaar eindelijk kunnen terugzien in het Minnewaterpark. We kijken er alvast naar uit en proberen er samen met jullie iets moois van te maken op onze eigen manier."

Mokerslag

Het zijn harde tijden voor Cactus en andere zomerfestivals. Ze kunnen alle steun gebruiken. "Dat het opnieuw geen normale festivalzomer kan worden, is ook alweer financieel een mokerslag voor de hele sector. Het steunfonds LIVE2020 zorgt voor een broodnodige back-up voor die sector, bij wie stilaan het water aan de lippen staat. Elke gift is dan ook meer dan welkom."

Wat met andere zomerfestivals?

Zoals bekend werd het hardcorefestival Ieperfest van begin juli, eerder al verplaatst naar volgend jaar. De meeste andere festivalorganisatoren in onze provincie wachten nog af. Zij hebben het geluk dat hun festivals in augustus vallen. Wellicht wel het bekendste, Festival Dranouter, heeft volgende week overleg. Zij hebben verschillende scenario's op tafel liggen, maar een light versie van het festival zoals vorig jaar is niet meer aan de orde. Toen werden er verschillende kleine festivalweekends georganiseerd, maar dat was verlieslatend. 

Het metalfestival Alcatraz halfweg augustus in Kortrijk heeft nog altijd hoop dat er iets zal kunnen. Niet in een gewone festivalformule met 30.000 man, maar met meerdere kleinere optredens. Ook Wecandance in Zeebrugge hoopt goed nieuws te krijgen van het volgend overlegcomité. Dat festival is normaal het eerste weekend van augustus.

 

Meest gelezen