Marc Gorremans

CEO van BASF staat voor de klas in Stabroek: "Jongeren warm maken voor chemiesector"

De grote baas van BASF Antwerpen heeft een gastcollege gegeven voor de zesdejaars van het PITO in Stabroek. Jan Remeysen vertelde er over de rol van de chemiesector in het dagelijkse leven. Hij wil zo ook jongeren warm maken voor een job in de sector. Jobs zijn er zeker, voor elke afgestudeerde zijn er tien vacatures.

 

"Ik heb hen verteld over de rol van de chemie in de maatschappij. Onze producten vind je overal terug in het dagelijkse leven zoals auto's, voeding, hygiëneproducten. We hebben ook gesproken over de carrièremogelijkheden in de chemie en wat deze sector doet om bij te dragen tot een duurzame maatschappij", vertelt Remeysen na zijn lesuurtje. "Dit zijn zesdejaars. De meeste studenten die wij aanwerven, volgen nog een zevende jaar of een professionele bachelor. Dat is toch nodig voor de noodzakelijke extra kennis en ervaring. Daarna zijn de mogelijkheden enorm. Voor één afgestudeerde wachten er tien vacatures." Jaarlijks biedt BASF ook zo'n 200 stageplaatsen aan.
 

Ook nadat we zijn gevaccineerd, zal de nodige voorzichtigheid noodzakelijk blijven
Jan Remeysen, CEO BASF Antwerpen

Voor het bedrijf was corona trouwens een hele uitdaging. "Een pluim voor onze werknemers voor de manier waarop ze zich hebben aangepast aan de nieuwe manier van werken, hygiëne en afstand bijvoorbeeld. Ik denk dat het belangrijk is dat we voor die zaken alert blijven. Ondanks het feit dat we hopelijk de komende maanden allemaal gevaccineerd geraken, zal de nodige voorzichtigheid toch noodzakelijk blijven", besluit Remeysen. BASF Antwerpen is als essentiële sector blijven produceren maar toch zagen ze door corona de omzet dalen met 20 procent.
 

Meest gelezen