Hevige brand in Diepenbeek: hond kan zelf ontsnappen

In een huis aan de Steenweg in Diepenbeek was er maandagavond een hevige brand. Even werd er gedacht dat de hond des huizes nog binnen was, maar het dier kon zelf ontsnappen. 

De oproep kwam om 21.55 uur binnen bij de brandweer. "Toen we toekwamen aan het brandende huis, was de eigenaar net buiten en hij zei dat zijn hond nog binnen was", zegt Tom Vandormael van de brandweer. "Wij zijn direct overgegaan naar een binnenaanval om de brand te blussen en om de hond te zoeken. Iets later bleek dat de hond zelf is kunnen ontsnappen en dat de buren hem hebben opgevangen."

Veel schade

"Er is veel schade", zegt Vandormael. "Er zijn een viertal kamers volledig uitgebrand: we vermoeden twee slaapkamers, de woonkamer en de keuken." Daarnaast is er ook hevige rookschade in een aantal kamers. De eigenaar is naar het ziekenhuis gebracht voor een controle, de hond is onderzocht door de dierenarts en kon bij de buren blijven. 

Meest gelezen