Ook deze zomer geen Suikerrock in Tienen: "Hebben geen keuze, er is geen tijd meer"

Het Tiense stadsfestival Suikerrock zal deze zomer niet doorgaan. De editie wordt verplaatst naar juli van volgend jaar. "Het Overlegcomité heeft nog steeds geen concrete beslissingen genomen over de festivalzomer. Daarom is het voor ons onmogelijk om een volwaardig festival op poten te zetten", klinkt het bij de organisator. Ook vorig jaar was er door de coronacrisis geen Suikerrock.

"Als men in dit land beslissingen blijft uitstellen, dan kom je in een situatie terecht waarbij er gewoon geen tijd meer is om een festival van deze grootte te organiseren. Dit is heel erg voor al onze fans en medewerkers die al zo lang begrip tonen voor de situatie", vindt een teleurgestelde organisator, Walter Kestens. De editie van dit jaar wordt dus verplaatst naar de zomer van 2022 en zal plaatsvinden van donderdag 28 tot en met zondag 31 juli.

Een editie later dit jaar organiseren, is voor Suikerrock geen optie. "Ook over het najaar hebben we nog altijd geen perspectief. En als iedereen zijn editie naar het najaar verplaatst, zitten we dan weer met een ander probleem." De organisatie bleef naar eigen zeggen doorwerken tot op het laatste moment. "De beslissing om het festival uit te stellen, hebben we pas gisteren definitief genomen."

Alternatief evenement

Suikerrock werkt aan een mogelijk alternatief om deze zomer toch een evenement te kunnen organiseren. "Maar daarover kunnen we eigenlijk nog weinig zeggen omdat we ook daarvoor afhankelijk zijn van wat er beslist wordt door de overheid. We kijken in ieder geval reikhalzend uit naar het Overlegcomité van 11 mei. Dan pas kunnen we beslissen hoe dat alternatief er eventueel kan uitzien", aldus Kestens.

Wie al een ticket kocht, kan dat gebruiken voor de editie van Suikerrock in 2022.

Meest gelezen