ROBIN UTRECHT

Jongere die betrokken was bij dood van Priscilla Sergeant loopt negende veroordeling op

Een van de minderjarigen, die in 2012 betrokken was bij de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant, is dinsdag opnieuw veroordeeld.  De Brusselse correctionele rechtbank veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor een inbraak en voor feiten van heling. De inmiddels 24-jarige A., die in juli 2019 een berisping kreeg opgelegd voor zijn rol bij de dood van Priscilla, heeft intussen al negen correctionele veroordelingen opgelopen, waarvan zes voor geweldfeiten.

Begin juni 2019 had A. een hoop gereedchap gestolen uit een garage in Sint-Pieters-Leeuw. Niet alleen liet hij daarbij een schoenspoor achter op een wagen, de politie vond ook zijn vingerafdrukken terug. Daarnaast werden op zijn wagen spoilers ter waarde van 4.000 euro aangetroffen die eerder gestolen waren. En in zijn woning vond de politie een kart die afkomstig was van nog een andere diefstal. Het parket vermoedde dat A. die spullen ook gestolen had, maar vond daarvoor onvoldoende bewijs, en vervolgde de jongeman enkel voor heling. Volgens zijn advocate werd de diefstal niet betwist, maar had A. zich niet schuldig gemaakt aan heling.

"Zowel de spoiler als de kart had hij aangekocht, zonder te weten dat die gestolen waren", zei meester Kenis. "Het parket kan op geen enkele manier aantonen dat hij dat wel wist." De rechtbank was het daar slechts gedeeltelijk mee eens en sprak A. alleen vrij voor één van de twee feiten van heling. Voor het andere feit, en voor de diefstal, kreeg hij een gevangenisstraf van 10 maanden. Die komt wel bovenop een eerdere veroordeling tot 27 maanden cel, voor feiten die uit dezelfde periode dateren.

Meest gelezen