Kinderfestivals Pennenzakkenrock en Bengelpop gaan ook dit jaar niet door

Net als vorig jaar steekt corona een stokje voor de kinderfestivals Pennenzakkenrock en Bengelpop. Die vinden normaal aan het einde van het schooljaar plaats, aan het Zilvermeer in Mol en de Keiheuvel in Balen. De organisatoren zeggen dat ze alle mogelijke pistes hebben onderzocht om de festivals in de beste omstandigheden op poten te zetten. Helaas is het niet duidelijk of dat wel gezond en veilig zou kunnen.

 

Voor veel kinderen zijn Pennenzakkenrock in Mol en Bengelpop in Balen hun eerste festivalbeleving. Er wordt dan ook hard naar uitgekeken. Maar door de bestaande coronamaatregelen zijn de festivals geen haalbare kaart. "Het gaat om een hele organisatie en eind juni is niet lang meer", zegt Raf Mertens van De Keiheuvel. "Ik kan het zelf wel een beetje plaatsen maar ik vind het vooral een grote klap voor de kinderen. Ze waren vorig jaar al teleurgesteld en nu kunnen ze weer niet komen." De organisatoren van beide festivals beloven alvast een geweldige editie in 2022, op 23 en 28 juni. Er komt wel nog een kleine verrassingsactie, waarmee de organisatie alle kinderen van de geregistreerde scholen een hart onder de riem wil steken en danken voor het vertrouwen. Pennenzakkenrock trekt jaarlijks zo'n 23.000 bezoekers, Bengelpop zo'n 6.000.
 

Meest gelezen