Comillfo voor KW Diest

Kringwinkel Diest blijft tot en met 2 mei gesloten door coronabesmetting

De kringwinkel in Diest houdt preventief de deuren gesloten tot en met 2 mei. Gisteren is bij één van de werknemers een coronabesmetting vastgesteld. Na grondig overleg is beslist om de winkel uit voorzorg tot begin mei te sluiten. De kringwinkels in Aarschot en Tienen blijven wel open.

De kringwinkel in Diest bleef maandag gesloten. Dat gebeurde omdat bij één van de personeelsleden een coronabesmetting was vastgesteld.  De situatie werd grondig geëvalueerd. Daarna werd in samenspraak met de externe preventieadviseur beslist om de winkel preventief gesloten te houden tot en met 2 mei. 

Better safe than sorry

“Onze teams zijn sinds de start van de coronapandemie in teambubbels opgesplitst. We mixen deze niet graag en we kiezen er nu dus niet voor om (een deel van) een andere bubbel te laten inspringen in Diest, maar om het team Diest thuis te laten en de winkel langer gesloten te houden", zegt directeur Paul Stessens. 

"Dit is een harde maatregel en het is jammer dat dit net gebeurt nu de niet-essentiële winkels opnieuw zonder afspraak open mogen, maar dit lijkt ons de beste oplossing op korte termijn. We willen namelijk alleen heropenen als dit onder veilige omstandigheden kan voor onze medewerkers en klanten", aldus nog Stessens.

De sluiting betekent ook dat je tot en met 2 mei geen spullen kan gaan afgeven in de winkel in Diest. Klanten kunnen wel nog online shoppen en afhalen in Diest. Er wordt een speciaal afhaalpunt ingericht. De kringwinkels van Aarschot en Tienen blijven wel gewoon open. 

Meest gelezen