Radio 2

Leuven krijgt een eigen versie van  Monopoly: "Dit is goed voor ons chauvinisme"

In het najaar komt er een Leuvense, officiële versie uit van het Monopoly gezelschapsspel. Het is een gelimiteerde uitgave waar bekende en minder bekende Leuvense straten en bezienswaardigheden op staan. Je zal bijvoorbeeld het Stadhuis, de Kruidtuin of het Martelarenplein kunnen kopen.

"Het is een erkenning voor onze stad dat Leuven een eigen editie krijgt van het Monopoly spel", zegt burgemeester Mohamed Ridouani. "Er staan heel wat bekende straten en gebouwen op, maar er zijn ook minder bekende plekken in opgenomen. Leuven verdient dit, want dit is een stad met uitstraling. Ik kijk er naar uit om het spel te spelen. Onze jongste thuis is er een krak in, dus ik ben benieuwd hoe hij het er vanaf zal brengen."

Monopoly wandeling

Ridouani denkt eraan om het spel ook toeristisch uit te spelen. "Dit is plezant voor de inwoners zelf, maar misschien kunnen we hier toeristisch ook wel wat rond doen. We zouden bijvoorbeeld een Monopoly wandeling kunnen uitstippelen. Het is in ieder geval een goeie zaak voor ons lokaal chauvinisme."

Stemmen voor de laatste plek

De Leuvense Monopoly komt uit in november 2021. En er is één locatie op het spelbord die nog niet is ingevuld, dat wordt een plek die met sport te maken heeft. De Leuvenaars kunnen daarvoor stemmen. De sportvereniging met de meeste stemmen krijgt een plaats op het bord, samen met voetbalclub Oud-Heverlee Leuven. Stemmen kan hier tot en met dinsdag 4 mei. 

Meest gelezen