Maasmechelen beperkt buitenbubbel tot 4 in plaats van 10: "Nodig om besmettingen niet verder te laten uitdeinen"

In Maasmechelen mogen de inwoners voorlopig maar met 4 in plaats van met 10 buiten samenkomen. "Het hoge aantal besmettingen in Maasmechelen laat geen versoepelingen toe zoals in de rest van ons land", zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V) aan Het Belang van Limburg. De burgemeester van Lanaken roept de bevolking dan weer op om niet naar Nederland af te zakken om een terrasje te gaan doen. Het Maasland heeft al enkele weken het hoogst aantal besmettingen van Vlaanderen. 

De beperking van de buitenbubbel tot 4 in plaats van tot 10 personen geldt voorlopig tot en met zondag. "Vorige week hebben we de scholen een week langer dichtgehouden dan de rest van Vlaanderen", vertelt burgemeester Raf Terwingen, "om te voorkomen dat de besmettingen in de gezinnen zich verder zouden verspreiden via de scholen. Daar zijn intussen testen gedaan en het risico daar bleek beperkt.  Het contact met vrienden lijkt momenteel de grootste boosdoener te zijn. Dus is het duidelijk dat we verdere maatregelen moeten nemen om die besmettingen niet verder te laten uitdeinen. Daarom behouden we de buitenbubbel van 4."

"Een bubbel van vier is ook makkelijker te controleren dan een bubbel van 10", gaat Terwingen verder. "We maken het voor de inwoners duidelijk maar ook voor de politie die de maatregel moet controleren. Ik hoop dat de Maasmechelaren begrijpen dat dit een noodmaatregel is. Vrijdag gaan we de cijfers samen met de gouverneur evalueren en bekijken wat er verder moet gebeuren."

Voor een terrasje naar Nederland trekken is onverantwoord

Marino Keulen, burgemeester Lanaken

Vorige week riep de burgemeester van Lanaken zijn inwoners ook al op om de coronamaatregelen te respecteren. Vandaag vraagt hij de bevolking om niet naar Maastricht af te zakken voor een terrasje. 

Vanaf morgen mag de horeca in Nederland overdag de terrassen openen, in ons land kan dat ten vroegste vanaf 8 mei. "Naar Nederland trekken om een terrasje te doen, is onverantwoord", zei burgemeester Marino Keulen (Open VLD) vanmiddag op TV Limburg. "Want de besmettingscijfers zijn bij ons nog altijd erg hoog. Iedereen is coronamoe, maar we kunnen niet zeggen dat we teugels mogen lossen, want de besmettingscijfers zijn nog te hoog. Nu al terrasjes gaan doen in Nederland is de gezondheidscrisis verlengen."

Meest gelezen