Radio 2

Meer dan 200 boomstronken voor inwoners Zulte om coronaveilig te zitten: “Zullen veel gebruikt worden”

De gemeente Zulte verspreidt meer dan 200 boomstronken in de gemeente. De boomstronken dienen als stoelen waar inwoners elkaar coronaveilig kunnen ontmoeten. “Ik denk dat ze veel gebruikt zullen worden, zeker nu met het goede weer“, zegt een inwoonster. 

Mensen mogen elkaar sinds gisteren opnieuw met 10 buiten ontmoeten, en Zulte wil dat dat coronaveilig kan. Daarom koos de gemeente niet om gewone zitbanken te plaatsen, maar om 230 boomstronken te verspreiden op 23 verschillende locaties. “Met banken zit je geen anderhalve meter van elkaar. Daarom hebben we speciaal gekozen voor boomstronken, omdat we één willen zijn met de natuur”, zegt schepen van Openbaar Groen, Sophie Delaere (Open Zulte).

In cirkels met anderhalve meter afstand

De boomstronken worden in cirkels geplaatst en op anderhalve meter van elkaar, zegt Delaere. “Afgelopen zomer heb ik zelf ook zo’n stronken in mijn tuin geplaatst. Vandaar kwam het idee. En het is goed dat mensen zo op een veilige manier kunnen samenkomen.”

Het initiatief wordt bij veel inwoners positief onthaald. “We hebben lang moeten binnenzitten. En nu we eindelijk met 10 buiten kunnen komen, en we ook eens kunnen samenkomen met onze verenigingen, vind ik dat echt heel tof. Ik denk dat de boomstronken zeker veel gebruikt gaan worden, want ze staan op plekken met veel passage. En zeker ook met het goede weer”, zegt een inwoonster.

kasto80

Meest gelezen