Nieuwe brandweerkazerne voor Hoogstraten: "Overal binnen 15 minuten ter plaatse"

Het stadsbestuur van Hoogstraten heeft beslist om een nieuwe brandweerkazerne te bouwen in deelgemeente Minderhout. Als de kazerne in gebruik wordt genomen, zullen de brandweerposten van Meerle en Hoogstraten één korps zijn. De brandweer zal dan op het hele grondgebied binnen het kwartier ter plaatse zijn.
 

De nieuwe brandweerkazerne wordt gebouwd aan de Torenakker in Minderhout. De centrale ligging moet vooral voor de inwoners van deelgemeenten Meersel-Dreef, Meer en Meerle een aanzienlijke verbetering zijn in vergelijking met de huidige toestand. "Het probleem is dat de aanrijtijden vanuit de kazernes naar de plaats waar hulp moet worden geboden momenteel te lang zijn. We hebben een uitgestrekte gemeente", zegt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft). "De tijd om uit te rukken verlaagt ook van 5 naar 2 minuten. Dit is dus een aanzienlijke winst." Het aantal beroepsbrandweerlui in Hoogstraten zal verhogen van 7 naar 20 manschappen. De nieuwe kazerne moet ten laatste in september 2024 in gebruik worden genomen.

 

Meest gelezen