Radio 2

Nieuwe wandel-en fietsbrug over Demer geplaatst in Zichem

In Zichem is dinsdagmorgen een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers over de Demer geplaatst. De brug ligt op het parcours van een nieuwe erfgoedwandeling. Eind van de week is ze klaar voor gebruik.

Een grote kraan zette het gevaarte van 12 ton en 22 meter lang vanmorgen op zijn plaats. "Alles is goed verlopen", zegt Juul Adriaens van de Vlaamse Landmaatschappij. "De brug is het sluitstuk van een nieuwe erfgoedwandeling. Ze zorgt er voor dat de wandelaars niet langs de drukke Ernest Claesstraat moeten stappen." 

Start- en eindpunt van de erfgoedwandeling, die je vanaf eind mei kan doen, is het station. "Vanaf daar maak je een wandeling van ruim drie kilometer langs bijvoorbeeld de Maagdentoren en de Demerbroeken", weet Adriaens. Op termijn moet het mogelijk zijn om langs veilige wandelpaden van de abdij van Averbode naar het centrum van Scherpenheuvel kunnen stappen.

Meest gelezen