James Arthur Photography

Opdracht voorlopig bewindvoerder Let's Go Urban verlengd, verzet Sihame El Kaouakibi afgewezen

De voorlopig bewindvoerder die was aangesteld voor het Antwerps dansproject Let's Go Urban krijgt een nieuwe opdracht. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Tongeren beslist. Ze kan zo een maand langer aanblijven. De voorlopige bewindvoerder Annemie Moens moet nu onderzoeken of de vzw nog levensvatbaar is. 

De ondernemingsrechtbank in Tongeren heeft de opdracht van de voorlopig bewindvoerder verlengd met een maand. Het derdenverzet dat de advocaten van Sihame El Kaouakibi hadden ingesteld tegen haar aanstelling, is ongegrond verklaard. 

"Tijdens die opdracht moet Moens nu nagaan of aan de faillissements­voorwaarden voldaan is", zegt Frank Vennekens, persrechter van de Antwerpse ondernemingsrechtbank. "Als dat het geval is zal zij ofwel het faillissement kunnen aanvragen ofwel een gerechtelijke reorganisatie."

Nadat begin februari drie bestuursleden van Let's Go Urban hun ontslag hadden ingediend, had de Antwerpse ondernemingsrechtbank een voorlopig bewindvoerder aangesteld. Die moest gedurende drie maanden de dagelijkse werking opvolgen, maar ook het onderzoek rond de verduisterde geldstromen opvolgen. De advocaten van El Kaouakibi tekenden vervolgens verzet aan tegen de aanstelling van Moens, dat nu ongegrond is gebleken. 

"Leven van wat er in de kassa zit"

Staat de vzw dan op de rand van een faillissement? "Als er geen middelen meer toekomen moet men leven van wat er nog in de kassa zit", zegt Kris Luyckx, advocaat van de bestuursleden. "Vorige week heeft de voorlopige bewindvoerder gezegd dat die leeg is, en dat er geen gelden meer zijn om al de rekeningen te betalen. Ik verwacht dat dit tot een faillissement zal moeten leiden op korte termijn."

Gisteren besliste het Antwerpse schepencollege overigens dat de stad geen subsidies meer zal geven aan de vzw. 

Meest gelezen