Radio 2

Oud-burgemeester van Middelkerke Janna Rommel-Opstaele (64) overleden

Janna Rommel-Opstaele, de vorige burgemeester van Middelkerke, is overleden op 64-jarige leeftijd. Begin 2019, na de laatste gemeenteraadsverkiezingen, trok ze zich terug uit de politiek om het wat rustiger aan te doen. Ze wilde niet meer zetelen in de gemeenteraad met haar opposant Jean-Marie Dedecker als burgemeester. Vorige zomer kreeg Janna Opstaele een hersentumor, die haar nu fataal werd. 

Janna Rommel–Opstaele (Open-VLD), oud-burgemeester van Middelkerke, is overleden aan een hersentumor. Vorige zomer werd ze ernstig ziek. Even bracht de chemobehandeling beterschap, maar haar toestand ging de laatste weken snel achteruit. Op 31 maart was ze 64 jaar geworden. Ze had 1 zoon en 2 kleinkinderen. 

Politieke carrière

Janna Rommel-Opstaele startte haar politieke carrière in 1994. Ze was toen verkozen als gemeenteraadslid voor de liberale PVV, die later Open VLD werd.  

In 2006 haalde ze een recordaantal stemmen en werd ze schepen onder haar partijgenoot burgemeester Michel Landuyt (Open VLD). In 2013 volgde ze hem op als burgemeester van Middelkerke. Ze was 6 jaar burgemeester en kreeg tijdens haar burgemeesterschap bijzonder zware oppositie van Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker), die bij de laatste verkiezingen in 2018 een absolute meerderheid haalde en zelf burgemeester werd.  

Janna Opstaele was toen nog altijd de derde populairste politicus in Middelkerke, maar besliste om niet meer in de gemeenteraad te zetelen met haar opposant Dedecker als burgemeester. Ze wou eindelijk eens tijd maken voor haar kleinkinderen, zei ze toen. 

Radio 2

Meest gelezen