Corona-enquête Gents kunstenoverleg: 1 op de 3 cultuurwerkers komt enkel rond door spaargeld aan te spreken

Uit een enquête van het Gentse kunstenoverleg bij ruim 200 mensen, blijkt dat 1 op de 3 cultuurwerkers aan zijn spaargeld moet zitten om rond te komen in deze coronacrisis. Het gaat om acteurs, zangers, dansers, muzikanten en ook mensen die een ondersteunende of technische job hebben. Zij kunnen al maanden niet werken in de sector. Sommige mensen dreigen in armoede terecht te komen, zegt muzikant Frederik Sioen. Hij is coördinator van het Gentse kunstenoverleg.

De coronacrisis hakt er stevig in bij mensen uit de cultuursector. Uit de bevraging van het Gentse kunstenoverleg blijkt dat 1 op de 5 terugvalt op een inkomen tussen de 500 en de 1.000 euro per maand. 10 procent haalt zelfs die 500 euro per maand niet. Ruim een derde van de mensen moet teren op spaarcenten om rond te komen. Pascale Wille heeft een boekingskantoor in Gentbrugge en kent de schrijnende verhalen zowel bij haar klanten als uit eigen ervaring.

Beluister hier de getuigenis van Pascale Wille:

kasto80

Meest gelezen