Stad Beringen

Safia (9) uit Koersel mag elektriciteitskast verven na schattige handgeschreven brief aan gemeente

In Koersel (Beringen) is de 9-jarige Safia uitgekozen om een van de laatste onbeschilderde Tour Elentrik elektriciteitskasten in de gemeente te verven. Dat kreeg het meisje voor mekaar nadat ze een handgeschreven brief naar de gemeente stuurde. Safia ging afgelopen weekend samen met een lokale kunstenaar aan de slag. 

Safia zag een tijdje geleden een elektriciteitskast in haar buurt staan die, als een van de weinige kasten in Koersel, nog niet beschilderd was. "Dat vond ik maar saai", vertelt ze aan Radio 2 Limburg. "Dus ik wilde dat graag schilderen."

Ze besloot dan maar zelf het initiatief te nemen, en schreef een brief aan  de gemeente. "Hallo, ik zou graag een elektriciteitskastje willen verven", luidt de brief. "Ik heb er al heel mooie gezien, er is er nog eentje vrij aan mijn school De Buiteling. Die zou ik graag doen." Voorbereid als Safia was, had ze zelfs al een ontwerp klaar met vissen en koraal, dat ze "in bijlage" meestuurde.

(Lees verder onder de foto:)

Stad Beringen

De stad Beringen onthaalde de brief van Safia enthousiast en ging meteen in op haar voorstel. "Het toeval wilde dat er nog één extra kastje aan de KBC in Koersel voorzien was van een grondlaag, maar nog niet beschilderd was", vertelt schepen An Moons. "We hebben dan meteen graffitikunstenaar Kristof Buekers gecontacteerd. Hij zou normaal gezien voor Tour Elentrik Beringen een kast schilderen, maar omwille van een operatie kon dat niet doorgaan. Nu krijgt hij toch nog de kans om samen met Safia wat extra kleur in ons straatbeeld te brengen. De kast kreeg dit weekend haar definitieve laag."

Meest gelezen