Nicolas Maeterlinck

Twee jaar cel voor gloeiend strijkijzer in het gezicht: slachtoffer voor het leven verminkt

Een man (36) uit Mol is veroordeeld tot 2 jaar cel en 800 euro boete, omdat hij zijn ex-vriendin zwaar toegetakeld heeft. Tijdens een ruzie zette hij een kapmes op de keel van de vrouw en duwde hij een heet strijkijzer in haar hals en haar gezicht. De vrouw is voor het leven verminkt en vroeg een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro. De helft van de straffen is voorwaardelijk uitgesproken. Zo moet de man onder meer een cursus agressiebeheersing volgen. 

Toen de dader en het slachtoffer in juni vorig jaar uiteengingen, bleef de man hopen dat het weer goed zou komen. In november sloegen zijn stoppen door, toen hij hoorde dat zijn ex-vriendin een andere man had leren kennen. Hij vond dat de vrouw hem enkele weken eerder valse hoop had gegeven.

In de woning van het slachtoffer kwam het tot een zware ruzie. De man zette de vrouw, die aan het strijken was, een kapmes op haar keel en duwde ook het hete strijkijzer op haar hals en haar gezicht. 

Cursus agressiebeheersing

Voor de rechter beweerde de man dat het strijkijzer per ongeluk tegen de vrouw kwam, tijdens een schermutseling. Maar een deskundige is ervan overtuigd dat de brandwonden van de vrouw veroorzaakt werden door zware druk met het strijkijzer. Een tattoeage in haar hals was ook helemaal weggebrand. De man vertelde vlak na de feiten ook aan een vriendin dat hij zijn ex gebrandmerkt had.

Hij had zijn vriendin ook al meerdere keren in elkaar geslagen. In 2016 brak hij ook haar kaak. Dat zegt volgens de aanklager genoeg over zijn karakter. Naast een celstraf en een boete legde de rechter ook een cursus agressiebeheersing op. Als de dader die volgt, dan worden zijn straffen gehalveerd. 

De vrouw heeft het psychisch heel moeilijk en is voor het leven verminkt. Ze vroeg een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro. 

Meest gelezen