De politie kamt de omgeving van de Vijverbeek school in Asse uit.
Radio 2

Politie zoekt passagiers van internationaal geseinde wagen in schoolomgeving Asse 

In Asse heeft de politie gisteren een speurtocht gehouden naar de inzittenden van een wagen die internationaal gezocht wordt. De achtervolging begon op het grondgebied van de politiezone Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (TARL). De inzittenden vluchtten weg en konden ontkomen.

"De collega's van de politiezone TARL wilden een verdacht voertuig controleren. Dat stond geseind omdat het een gestolen nummerplaat droeg. De bestuurder sloeg met de wagen op de vlucht en is tijdens een achtervolging aan hoge snelheid het centrum van Asse ingevlogen", vertelt Fred Scrayen van de politie van Asse. In de omgeving van de Vijverbeek school lieten de inzittenden het voertuig achter en sloegen ze te voet op de vlucht. Vermoedelijk gaat het om twee mannen, een vrouw en een jonger meisje. "Wij hebben ter plaatse voor versterking gezorgd. We hebben geprobeerd om met een speurhond de inzittenden terug te vinden, maar dat is helaas niet gelukt."

Sporen zoeken

De achtervolging zorgde voor wat ongerustheid bij de bewoners en had veel bekijks. De zoektocht vond dan ook plaats op het moment dat de school uit was. De politie heeft de auto intussen getakeld en die wordt nu verder onderzocht. "De bedoeling is om sporen terug te vinden die we kunnen linken aan de mensen die gevlucht zijn. En als we binnenkort nieuwe meldingen krijgen over verdachte personen, kunnen we opnieuw in actie schieten", aldus Scrayen.

Een speurhond van de politie gaat op zoek naar de gevluchte inzittenden.
Radio 2

Meest gelezen