Brandweer Noord-Limburg

Bosbrand in Hechtel-Eksel: "Brandweer is aan het nablussen"

In Hechtel-Eksel is woensdagmiddag een brand uitgebroken in het Pijnven. Een gebied van 150 à 200 meter stond in brand, maar ondertussen heeft de brandweer de brand onder controle.

"De brand is onder controle", zegt burgemeester Jan Dalemans (Open VLD). "De brandweer is nu nog aan het nablussen, en er is wel rookontwikkeling. Gelukkig is het niet in de buurt van huizen, maar toch wordt er gevraagd om ramen en deuren te sluiten." 

De fietsers kunnen ook wel wat hinder ondervinden. "Fietsen door de Bomen ligt op minder dan 1 kilometer van de brand", gaat de burgemeester verder. "Dus die kunnen er misschien wel wat last van ondervinden."

Wat de oorzaak is van de brand is voorlopig nog niet duidelijk.

Bekijk hier de dronebeelden van Brandweer Noord-Limburg. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen