Luk De Wilde

Cannabisplantage in leegstaande frituur Sint-Niklaas ontmanteld

In het centrum van Sint-Niklaas heeft de politie een cannabisplantage ontdekt met meer dan 1.000 plantjes in een oude frituur. De eigenaar van het pand en buurtbewoners waren zich van geen kwaad bewust. 

In de Truweelstraat in het centrum van Sint-Niklaas is deze middag een cannabisplantage ontmanteld met 1.100 planten. Het ging om onvolgroeide wietplanten, ze konden nog niet geoogst worden en zijn intussen door de civiele bescherming vernietigd. De politie had de plantage ontdekt in een oude frituur. De eigenaar van het pand verhuurde het gebouw aan de cannabiskweker en was zich van geen kwaad bewust. Ook buurtbewoners hadden nooit iets verdachts opgemerkt. 

Bloempotten, mest en elektrische apparaten

De civiele bescherming vernietigden niet alleen de planten maar ook al het andere professionele materiaal dat in het gebouw lag.  Over twee verdiepingen verspreid vonden ze onder meer bidons met meststoffen, bloempotten en elektrische apparaten. 

Of er intussen al mensen gearresteerd zijn is niet duidelijk. De voorbije maanden werden er in Sint-Niklaas al verschillende cannabisplantages ontmanteld. 

kasto80

Meest gelezen