Scratch-Up

Vier studenten bedenken een kraskaart van Gentse restaurants: "Om leuke plekjes te leren kennen"

Vier studenten van de Arteveldehogeschool in Gent hebben voor hun bachelorproject een restaurant-kraskaart gemaakt. Op de kaart staat de Gentse binnenstad, met tientallen vakjes op. Bij elk restaurant dat je bezoekt, kras je een vakje weg en verschijnt er een kleurrijke afbeelding. "We geven de klanten een selectie van toffe restaurants en de restaurants krijgen extra naamsbekendheid", vertelt Elisabeth Vandenbroeke, een studente die het concept Scratch-Up mee heeft bedacht. 

Maar liefst 29 restaurants van in de Gentse binnenstad staan op de kraskaart die Ruben Moenaert, Camiel Van Bruwaene, Matteo Zwaenepoel en Elisabeth Vandenbroeke hebben gemaakt. Als studenten KMO-management aan de Arteveldehogeschool zijn ze maar al te bekend met de bruisende stad die Gent is. "We merkten dat heel wat mensen op zoek waren naar een leuk plekje om te gaan eten en niet altijd wisten waar naartoe te gaan", geeft Elisabeth mee. 

Win-win creëren voor zowel de klant als de restaurants

Elisabeth Vandenbroeke, Scratch-Up

Soort bucketlist

Bedoeling is om alle 29 bolletjes op de kaart te kunnen wegkrassen. Zo ga je de stad op een andere manier beleven. Op basis van het menu, de locatie en reviews van voorgaande klanten zijn de restaurants geselecteerd. "We wilden een gevarieerd aanbod hebben, met verschillende eetculturen. Van Libanees tot Italiaans en van Arabisch tot Belgisch." Ook de prijs speelde een rol, zodat het voor "een gewone student of werkmens betaalbaar is, maar toch goed smaakt."

Originele manier om de Gentse binnenstad te ontdekken

Elisabeth Vandenbroeke, Scratch-Up

QR-code op de koker

Naast het wegkrassen heeft de kaart nog een extra troef. "Op elke koker waar de kaart in zit, staat er een unieke code. Die kan je ingeven op onze website en dan maak je kans op een kortingsbon van een restaurant op de kaart. Het gaat dan om een gratis aperitief of dessert", legt Elisabeth uit. De kaart zelf is na het wegkrassen een tof aandenken, ideaal om op te hangen of te bewaren.

Toekomstplannen

Momenteel is het nog een studentenproject, maar als het aanslaat zou Elisabeth het wel willen verder zetten. Of dat gaat gebeuren, hangt af van haar medestudenten. Voorlopig kan je de kraskaarten enkel kopen via hun website. Daar hebben ze al 50 van de 300 kaarten verkocht. "We zijn aan het kijken om ze eventueel in Gentste winkels in de buurt aan te bieden. En natuurlijk als de coronamaatregelen versoepelen, willen we ze ook verkopen in de deelnemende restaurants."

kasto80

Meest gelezen