Belga

Kamperen in Limburg is in: "Weekends van Hemelvaart en Pinksteren bijna volgeboekt"

De boekingen bij de Limburgse campings lopen vlotjes binnen. Voor de lange weekends in mei zijn ze al bijna allemaal volzet. "Dit succes heb ik nog nooit eerder meegemaakt", zegt Lode Nulmans, die 3 campings uitbaat in Limburg op Radio 2 Limburg. 

De campinguitbaters beleven momenteel mooie tijden. Al sinds de paasvakantie is het erg druk. "De verlengde weekends van Onze Lieve Heer Hemelvaart en Pinksteren zijn al voor 95% volzet" zegt Lode Nulmans, de uitbater van de campings Wilhelm Tell in Oudsbergen, Zavelbos in Maaseik  en De Binnenvaart in Houthalen-Helchteren. "Vooral op vakantie gaan met de camper is erg in trek. We proberen nu nog enkele plaatsjes bij te creëren."

Een vakantie op een camping in het binnenland is heel veilig

Lode Nulmans, campinguitbater

Een vakantie op een camping in eigen land is coronaproof,  vindt Nulmans, die ook voorzitter is van de campingsector. "Men heeft zijn eigen perceel, zijn eigen sanitair, je komt niet in contact met andere gasten als ze zich aan de afstandsregels houden. Kortom, het is een hele veilige bestemming." Maar de vele boekingen nu zijn nog geen compensatie voor de maandenlange sluiting van vorig jaar, besluit Nulmans.

Meest gelezen