Laura Tesoro danste jarenlang bij Let's Go Urban: "Hartverscheurend, want project draait om meer dan oprichter"

Zangeres Laura Tesoro vindt het jammer dat het Antwerpse project "Let's go urban" zal ophouden te bestaan, door de zaak rond oprichter Sihame El Kaouakibi. Tesoro heeft er zelf jarenlang dansles gevolgd, en postte daarom een uitgebreid Instagrambericht, dat ze heeft toegelicht in een gesprek op MNM. "Het hart van het project wordt vergeten nu, en dat is zonde", zegt ze.

Zangeres Laura Tesoro volgde in haar tienerjaren tot 11 uur per week dansles bij "Let's go urban" in Antwerpen. Ze postte gisterenavond beelden uit een van die vele lessen op Instagram, met daarbij een lang en emotioneel bericht over het einde van "haar" dansschool, waar ze naar eigen zeggen haar passie heeft kunnen ontwikkelen. 

"Ik begrijp de beslissing van de stad Antwerpen, maar het is heftig. Het breekt letterlijk mijn hart. Zonder Let's go urban had ik op het Songfestival nooit gedaan wat ik gedaan heb", vertelt Tesoro daarover bij MNM. 

(lees voort onder de Instagrampost)

Let's go urban is veel meer dan een dansschool. Ik weet hoe hard het een tweede thuis kan zijn voor jongeren.

"Als het project stopt, dan verdwijnt een hele werking en community voor jongeren. Dan verdwijnt hun veilige plek om naartoe te gaan. Dat is redelijk heftig, want ik weet dat Let's go urban veel meer is dan een dansschool of recreatiecentrum", zegt ze. 

"Het is een gemeenschap, een tweede thuis. Een plek waar jongeren kunnen samenkomen, en elkaar echt leren kennen. Waar je welkom bent, en dat op een laagdrempelige manier, want dansen daar is niet duur. Een belangrijke plek voor de stad Antwerpen, en voor onze maatschappij. Je voelt heel hard de inclusiviteit daar."

Tesoro pleit voor een alternatief, waarin het goede van Let's go urban wordt meegenomen. "Hopelijk komt dat er, nu is er niet meteen iets wat dat kan vervangen. Het is jammer hoe Let's go urban zo'n negatieve bijklank heeft gekregen, terwijl weinig mensen écht weten wat het project is", vindt ze. "Het gaat om veel meer dan die ene persoon die het heeft opgericht."

Het bericht van Tesoro lokt veel reacties uit, zowel positieve als negatieve. "Het was mijn bedoeling om het debat te openen hierover, zonder iemand met de vinger te wijzen. Ik wil een stem zijn voor de jongeren, en vooral ijveren voor een alternatief. Want het lijkt alsof het hart van het project, hetgene waar het écht om draait, nu vergeten wordt."

Waar het écht om draait, het hart van Let's go urban: dat wordt vergeten nu.

Beluister hier het integrale gesprek met Laura Tesoro bij MNM:

Meest gelezen